25
февраль
2020
27 қаңтар 27 ақпан арасында"мектеп асханасы" мәлімет
Амангелді атындағы орта мектептің 2020 жылғы 27 қаңтар -27 ақпан аралығында өткізілген «Мектеп асханасы» республикалық акциясын өткізуі туралы мәлімет
27 қаңтардағы № 59 бұйрығына сәйкес мектепте оқушылардың сапалы тамақтануын ұйымдастыру жұмыстарына бақылауды күшейту мақсатында 27 қаңтар 27-ақпан аралығында «Мектеп асханасы» республикалық акциясының алдын алу іс-шаралары өткізілді.
Іс-шара жоспары құрылып, бұйрығы шығарылды. Жоспар бойынша мониторинг комиссиясының мүшелері және бракераж комиссиясының мүшелері мектептегі асханада ыстық тамақтың ұйымдастырылуы: перспективалық ас мәзіріне сәйкес ыстық тамақтың берілуі, оқушылардың ыстық тамақпен қамтылуы, мектеп асханасының санитариялық жағдайы, азық түліктің сапасы, күнделікті ас мәзірін нормаға сай берілуін қадағалап бақыланды.
Ата-аналармен «Ашық есік» күні ұйымдастырылды. Ата-аналар тамақтың дәмін, сапасын және нормаға сай екендігін көрді. Оқушылармен сұхбаттасып, оқушылардан ас мәзіріндегі тамақтар дәмді және әр күні әр түрлі тамақтар берілетіндіктерін естіді. Келген ата-аналар тамақтың дәмді екенін айтып, бір мезгіл тегін ыстық тамақ ұйымдастырушыларға, аспазшыға ризашылықтарын білдіріп, алғыстарын айтты. «Ашық есік» күніне қатысқан ата-аналар: Усембаева Ш., Ылшыбаева Г., Сайбекова С.
30.02.2020 ж. әлеуметтік педагог К.Д. Турдалиева 3 – 5 сынып оқушылар арасында «Дұрыс тамақтану қағидалары» тақырыбында әңгіме жүргізді.
Мақсаты: дұрыс тамақтану туралы ақпарат беру. Дұрыс тамақтануға үйрету.
Әлеуметтік педагог К.Д. Турдалиева дұрыс тамақтану қағидаларын, дұрыс тамақтану ережелері, дұрыс тамақтанудың негізгі шарттары туралы әңгімеледі және пайдалы және пайдасыз тағамдар туралы түсінік берді.
Оқушылар мұқият тындап, дұрыс тамақтана білген адамның дені сау, өмір жасы ұзақ болатынын ұғынып, өз ойларын ашық айтып, ойларымен бөлісті.
2 «а»,2 «ә», 2 «б» сынып жетекшілері Бектурсынова Г., Тажитаева Г., Рахимова Ү. «Ас – адамның арқауы» атты тақырыпта ашық тәрбие сағаттарын өткізді.
Мақсаты: Ас туралы жалпы ұғым. Астың құрамы мен ойын үстінде таныстыру. Оқушыларға астың бізге пайдасы туралы түсіндіру. Асты қадірлеп, қастерлеуге үйрету. Денсаулықтың негізі – дұрыс тамақтану екенін түсіндіру.
Сабақтар әр түрлі тәсілдермен өткізілді. Оқушылар тағамның түр-түрін анықтай отырып, оған жалпы сипаттама беруді. Астың адамға арқау екенін түсінді. Оқушылар өз ойларын ашық айтып, ас туралы түсініктерін молайтып, ой өрістерін кеңейтті.
«Мектеп асханасы» акциясы аясында өткізілген іс-шаралар мектеп сайтына, фейсбукке жарияланды.
Орындаған әлеуметтік педагог К.Д. Турдалиева
27 қаңтардағы № 59 бұйрығына сәйкес мектепте оқушылардың сапалы тамақтануын ұйымдастыру жұмыстарына бақылауды күшейту мақсатында 27 қаңтар 27-ақпан аралығында «Мектеп асханасы» республикалық акциясының алдын алу іс-шаралары өткізілді.
Іс-шара жоспары құрылып, бұйрығы шығарылды. Жоспар бойынша мониторинг комиссиясының мүшелері және бракераж комиссиясының мүшелері мектептегі асханада ыстық тамақтың ұйымдастырылуы: перспективалық ас мәзіріне сәйкес ыстық тамақтың берілуі, оқушылардың ыстық тамақпен қамтылуы, мектеп асханасының санитариялық жағдайы, азық түліктің сапасы, күнделікті ас мәзірін нормаға сай берілуін қадағалап бақыланды.
Ата-аналармен «Ашық есік» күні ұйымдастырылды. Ата-аналар тамақтың дәмін, сапасын және нормаға сай екендігін көрді. Оқушылармен сұхбаттасып, оқушылардан ас мәзіріндегі тамақтар дәмді және әр күні әр түрлі тамақтар берілетіндіктерін естіді. Келген ата-аналар тамақтың дәмді екенін айтып, бір мезгіл тегін ыстық тамақ ұйымдастырушыларға, аспазшыға ризашылықтарын білдіріп, алғыстарын айтты. «Ашық есік» күніне қатысқан ата-аналар: Усембаева Ш., Ылшыбаева Г., Сайбекова С.
30.02.2020 ж. әлеуметтік педагог К.Д. Турдалиева 3 – 5 сынып оқушылар арасында «Дұрыс тамақтану қағидалары» тақырыбында әңгіме жүргізді.
Мақсаты: дұрыс тамақтану туралы ақпарат беру. Дұрыс тамақтануға үйрету.
Әлеуметтік педагог К.Д. Турдалиева дұрыс тамақтану қағидаларын, дұрыс тамақтану ережелері, дұрыс тамақтанудың негізгі шарттары туралы әңгімеледі және пайдалы және пайдасыз тағамдар туралы түсінік берді.
Оқушылар мұқият тындап, дұрыс тамақтана білген адамның дені сау, өмір жасы ұзақ болатынын ұғынып, өз ойларын ашық айтып, ойларымен бөлісті.
2 «а»,2 «ә», 2 «б» сынып жетекшілері Бектурсынова Г., Тажитаева Г., Рахимова Ү. «Ас – адамның арқауы» атты тақырыпта ашық тәрбие сағаттарын өткізді.
Мақсаты: Ас туралы жалпы ұғым. Астың құрамы мен ойын үстінде таныстыру. Оқушыларға астың бізге пайдасы туралы түсіндіру. Асты қадірлеп, қастерлеуге үйрету. Денсаулықтың негізі – дұрыс тамақтану екенін түсіндіру.
Сабақтар әр түрлі тәсілдермен өткізілді. Оқушылар тағамның түр-түрін анықтай отырып, оған жалпы сипаттама беруді. Астың адамға арқау екенін түсінді. Оқушылар өз ойларын ашық айтып, ас туралы түсініктерін молайтып, ой өрістерін кеңейтті.
«Мектеп асханасы» акциясы аясында өткізілген іс-шаралар мектеп сайтына, фейсбукке жарияланды.
Орындаған әлеуметтік педагог К.Д. Турдалиева